Terugblik online bijeenkomsten

17-06-2021
593 keer bekeken

Projectteam praat inwoners bij over de eerste ideeën voor een veilige Vechtdijk en een klimaatbestendig Vecht-gebied.

Vanuit de studio in sluiswachterswoning Vechterweerd vertelde het projectteam Veilige Vecht op 15 en 16 juni over de ideeën die de afgelopen maanden zijn verzameld. De ideeën zijn mogelijke oplossingen voor het versterken van de dijk tussen Dalfsen en Zwolle én mogelijke oplossingen voor maatregelen in het watersysteem (het stelsel van sloten en beken) die kunnen bijdragen aan een klimaatbestendig Vecht-gebied. Zij zoomden in op de mogelijke oplossingen voor de dijk tussen Dalfsen en Zwolle. De komende twee jaar onderzoeken we de impact van de oplossingen op de omgeving, de kosten, of de oplossingen uitgevoerd kunnen worden en vergunbaar zijn. De ideeën die we de komende jaren in de verkenningsfase onderzoeken kun je nalezen in de Notitie Mogelijke Alternatieven.

Vragen van het publiek

Tijdens de bijeenkomsten werden door de kijkers verschillende vragen gesteld. Bijvoorbeeld of er ook dijkversterking tussen Ommen en Dalfsen nodig is (ja, vanaf 2030 start daar een onderzoek) en wat er op precieze locaties wordt onderzocht. Bij het vaststellen van de hoofdoplossing (het voorkeursalternatief) in 2023 is op hoofdlijnen duidelijk waar en hoe de dijk versterkt gaat worden, en wat dat betekent voor de verschillende dijktrajecten. Ook wordt dan besloten of en welke watersysteemmaatregelen in het hele Vecht-gebied haalbaar zijn om water langer vast te houden of juist sneller af te voeren. Ook werd er gehoor gegeven aan de oproep om grondeigenaren goed te betrekken bij de plannen.

Terugkijken

Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan één van de bijeenkomsten terug of scroll door de presentatie. Heb je vragen naar aanleiding van de bijeenkomsten? Stuur een mail of bel ons. Onze contactgegevens vind je op deze pagina. Of kom tussen 21 en 24 juni langs voor een gesprek in sluiswachterswoning Vechterweerd. In de agenda vind je de momenten waarop we aanwezig zijn. Een kop koffie of thee staat klaar!  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Veilige Vecht is een project van Waterschap Drents Overijsselse Delta 

Decoratief: opsommingsteken pijltje Bel: (088) 233 12 00.
Decoratief: opsommingsteken pijltje Bezoek: Dokter van Deenweg 186, 8025 BM, Zwolle

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Alle contactgegevens

Praat mee

Logo van LinkedIn  Logo van Facebook  Logo van Twitter  Logo van Instagram  Logo van YouTube

Waterwerk app

Volg onze projecten ook via de app.
Lees informatie, stel vragen en doe meldingen. Download: (
Android | iOS )​​​​

 
Cookie-instellingen