Eerste dijktafels van start

22-12-2022
756 keer bekeken

Een groep van 26 bewoners en belangengroepen met verschillende invalshoeken en achtergronden werkten in december tijdens twee dijktafels aan het project Veilige Vecht.

De bewoners werden bijgepraat over wat er sinds de zomer is gebeurd in het project. De verschillende oplossingen werden kort besproken en vervolgens in groepen verder uitgewerkt. Op grote kaarten was te zien hoeveel ruimte er nodig is. Dat verschilt per oplossing en daarover gingen we in gesprek. Knelpunten, verbeteringen en kansen voor de oplossingen werden opgeschreven en daarover werd doorgepraat. De deelnemers konden zich vinden in de oplossingen. ‘Het was een fijne en duidelijke bijeenkomst waarbij iedereen voldoende mogelijkheden heeft gehad om input te geven op de oplossingen voor de dijkversterking’.

Wil je weten wat er is besproken tijdens de dijktafel? Bekijk dan de presentatie en het verslag in de bibliotheek.


Dijktafels

Tijdens deze dijktafels werken inwoners en medewerkers van gemeenten, maatschappelijke organisaties en het waterschap aan de verschillende alternatieven om de dijk tussen Dalfsen en Zwolle te versterken. De inbreng wordt meegenomen bij de ontwerpen voor de verschillende alternatieven voor de dijkversterking. Tot aan de concept hoofdoplossing (voorkeursalternatief) zijn er in totaal drie dijktafels waarbij inwoners kunnen meedenken. De volgende dijktafel is in april.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Veilige Vecht is een project van Waterschap Drents Overijsselse Delta 

Decoratief: opsommingsteken pijltje Bel: (088) 233 12 00.
Decoratief: opsommingsteken pijltje Bezoek: Dokter van Deenweg 186, 8025 BM, Zwolle

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Alle contactgegevens

Praat mee

Logo van LinkedIn  Logo van Facebook  Logo van Twitter  Logo van Instagram  Logo van YouTube

Waterwerk app

Volg onze projecten ook via de app.
Lees informatie, stel vragen en doe meldingen. Download: (
Android | iOS )​​​​

 
Cookie-instellingen