Kijkje in de ondergrond

16-04-2024
127 keer bekeken

In april en mei doen we onderzoek in de grond op en rond de dijk. Daarvoor doen we ruim 100 handboringen, tot vijf meter diep.

Deze boringen zijn nodig om de ondergrond beter in beeld te brengen en zo onder meer de opgave voor piping nauwkeuriger te bepalen. Bij hoogwater kunnen onder de kleilaagjes in de grond holle ruimtes ontstaan (pipes), waar water met zand door kan stromen en de dijk instabiel wordt.

Wat merk je er van?

Op verschillende plekken langs de dijk doen we onderzoek. Medewerkers van Poelsema veldwerkbureau (in opdracht van Wiertsema en partners) voeren de handboringen uit. Zij zijn herkenbaar aan bedrijfskleding van Poelsema veldwerkbureau. Het kan dus zijn dat je deze medewerkers in actie ziet. Wanneer we onderzoek willen doen op je perceel, dan krijg je van ons persoonlijk bericht.

De boringen worden met de hand uitgevoerd en gaan tot een diepte van vijf meter. Voor elke boring is ongeveer één uur nodig en na afloop wordt het boorgat weer aangevuld met eigen grond. De medewerkers van Poelsema komen met een busje, quad of lopend op de locaties bij de dijk. Dat is afhankelijk van in hoeverre de locatie bereikbaar is.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Veilige Vecht is een project van Waterschap Drents Overijsselse Delta 

Decoratief: opsommingsteken pijltje Bel: (088) 233 12 00.
Decoratief: opsommingsteken pijltje Bezoek: Dokter van Deenweg 186, 8025 BM, Zwolle

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Alle contactgegevens

Praat mee

Logo van LinkedIn  Logo van Facebook  Logo van Twitter  Logo van Instagram  Logo van YouTube

Waterwerk app

Volg onze projecten ook via de app.
Lees informatie, stel vragen en doe meldingen. Download: (
Android | iOS )​​​​

 
Cookie-instellingen